“Min drivkraft er at skabe noget selv”

Metin Barut har på få år skabt marketingvirksomheden Nordic Media i Kolding. Han drives af en stor arbejdsglæde, som smitter af på medarbejderne.

I 2013 sprang Metin Barut ud som selvstændig med bureauet Nordic Media, der er specialister inden for analyse, strategi, markedsføring, webløsninger, video og animation. Et spring, der ikke var svært. Fordi han altid har haft en drøm om at skabe noget.

”Drivkraften for mig har aldrig været, at man har større frihed som selvstændig, eller at det skal være en økonomisk gevinst. Min drivkraft har primært været at kunne gøre noget og skabe noget selv. Iværksætte noget. Og som selvstændig får jeg både lov til selv at bestemme, hvilke kunder vi gerne vil arbejde med, men jeg har også fuld indflydelse på præcis den strategi, der bliver lagt,” siger den 33-årige forretningsmand, der har en kandidatgrad i økonomisk markedsføring fra CBS.

Han har gennem flere år nu oplevet stigende vækst både i omsætning og i antallet af kunderelationer. Kundeporteføljen vokser og vokser år for år, nu er den på ca. 160. Og selv om Nordic Media er specialister inden for markedsføring, webløsninger, video og animation, har de hidtil brugt uendeligt lidt tid på at markedsføre sig selv. De fleste kunder kommer i hus via mund-til-mund-metoden. Men det er på to-do-listen.

”Man er nødt til at være realistisk som iværksætter. Man skal altid først koncentrere sig om sine kunder, og man skal koncentrere sig om at tjene nogle penge,” siger Metin Barut.
Lige nu er den største udfordring da heller ikke at skaffe nye kunder, men derimod at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

”Hvis man skal vokse med sit firma, så er arbejdskraften enormt vigtig. Det er en tilpasning konstant at skulle jonglere med de opgaver, man har og den kapacitet, man har. Jeg har ikke en målsætning om at vi skal vokse til 15-20 eller 50 medarbejdere. Jeg har ikke nogle ambitioner om lige nu og her at blive større. Min ambition er at skabe stabilitet i virksomheden. Vi har nok i de kunder, vi har lige nu. Dem vil vi gerne gøre glade og holde på dem gennem længere tid og skabe succes for dem. Så kommer resten af sig selv,” siger Metin Barut.