Iværksætterkursus gav liv til idé

Torben Svensson havde problemer med boringsarbejde på sin arbejdsplads, indtil han fik en kreativ idé til at lette byrden. Idéen startede Torbens virksomhed og en masse nye, spændende produkter.

Torben har arbejdet som tømrer i 20 år og har i den tid oplevet problemer med støv og glasfiber, når han skulle bore. Men en dag fik han nok. Det blev begyndelsen på hans iværksættereventyr.

”Da jeg hjemme skulle bore nogle huller i mit gipsloft, var jeg inde og søge på nettet om man kunne få et stykke værktøj, der fjernede støvet. Det kunne man ikke. Så jeg tænkte, at jeg selv måtte lave det. Jeg begyndte at tegne lidt og brugte i starten nedløbsrør og slikskåle, hvor min søn var glad for slikresterne. Prototypen viste sig at være funktionel og virkede både ved gips, glasfiber og træ. Samtidig var den fleksibel, let anvendelig og billig at producere”, fortæller Torben Svensson.

Torben tog derfor et iværksætterkursus og fik sparring på sin ide, der endte med det færdige produkt Dusteater 360 – en slags støvsuger til boremaskiner. Både Haderslev Erhvervsråd og VirkSyd har været en stor hjælp for Torben Svensson i processen.

”Som iværksætter kan man ofte føle, at man står alene, og der er beslutninger som man umiddelbart ikke kender svar på. Der er det fantastisk at kunne hente hjælp til for eksempel udvikling, relevante kontakter og styrkelse af netværk”, siger Torben Svensson.

Siden opfindelsen af Dusteater360 har Torben puslet med forskellige andre produkter som vaser, fyrfadslys, brilleholdere og smartphoneholdere, der alle er udført med et flot ’finish’ i lakeret teaktræ af Torben selv.

”Jeg må blankt indrømme at jeg er dybt imponeret over den hjælp og backup, iværksættere får i Trekantområdet. Jeg har sagt til dem, jeg kender: Hvis I har en god idé, så kom i gang. Det har aldrig været lettere”, siger Torben Svensson.