“Det handler om at turde tage chancen”

For Rikke Erbs handler livet om at turde flytte sig og tage chancen. Det gjorde hun, da hun sprang ud som iværksætter, designer og håndværker med virksomheden Erbs Design.

Hun er både uddannet sosu-assistent og lærer. Men siden 2015 har fredericianske Rikke Erbs sideløbende med lærerjobbet arbejdet hårdt for at få virksomheden Erbs Design op at køre. Her designer og udvikler hun brugskunst i træ og metal. Sortimentet består foreløbig af to borde, fire vægreoler og tre reoler, der er beregnet til at anbringe på gulvet. Kæresten Frank, der er smed, er med i projektet som håndværker og kvalitetskontrol.

”Hvis noget brænder inde i én, skal man gøre det. Det er ærgerligt at sidde bagefter og sige, at man også bare kunne have prøvet. Jeg er nok lidt sådan en, der har udlængsel på en mærkelig måde. Jeg kan ikke helt sige hvordan. Men det der med, at jeg selv helt kan styre det, tiltaler mig helt vildt. Det er mig, der har lavet den her. Så jeg kan stå 100 pct. inde for det”, siger hun.

Men selv om Rikke Erbs gerne vil have styringen selv, var hun meget bevidst om at søge hjælp i begyndelsen. Derfor tog hun imod Business Fredericias tilbud om gratis rådgivning til iværksættere – og gennemførte deres iværksætterkursus. Begge dele har hun haft stor udbytte af.